image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge


Bewoners en organisaties op Goeree-Overflakkee kunnen projecten indienen voor een bijdrage in de financiering. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet het project op een duurzame manier bijdragen aan een betere leefbaarheid op Goeree-Overflakkee.

Er zijn op dit moment twee vormen van uitkering uit het fonds mogelijk.


BEWONERSFONDS

image

Woon je in een straal van 1 kilometer van een van de windparken, die afdragen aan het Windfonds?

Dan ontvang je een jaarlijkse vergoeding uit het Bewonersfonds van Windfonds Goeree-Overflakkee. De eigenaar van het windpark betaalt deze vergoeding rechtstreeks, en heeft daarover al contact met jou gehad. Woon je in een straal van 1 kilometer van een windpark dat is gebouwd vóór 2016, dan kom je helaas niet in aanmerking voor het Bewonersfonds.
Het Bewonersfonds is verbonden aan de woning, verkoop je je woning dan zal deze tegemoetkoming voor de nieuwe bewoners zijn. Woon je in een bedrijfswoning of op een bedrijventerrein? Dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding uit het Bewonersfonds.

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail 


BETROKKENENFONDS

image

Woon of werk je op Goeree-Overflakkee en heb je een idee voor een duurzaam en sociaal project op ons eiland?

Vraag nu een financiële bijdrage van het Windfonds. Projecten binnen 3,5 kilometer van een van de deelnemende windparken hebben voorrang. Het bestuur van de stichting beslist in maart en september van ieder jaar welke projecten een bijdrage ontvangen. 

Voor het plan van een bewoner is een bijdrage van maximaal 500 euro mogelijk. Verenigingen, stichtingen, dorpsraden en maatschappelijke organisaties kunnen een bijdrage van maximaal 3.000 euro aanvragen.

De eerste aanvraagronde is gesloten. Het bestuur neemt aanvragen ingezonden na 25 oktober 2022 in behandeling in maart 2023. Lees dit reglement voor de bijzonderheden en stuur jouw aanvraag in!

 


TRANSITIEFONDS

image

Het derde en laatste fonds start in 2024

Wil jouw organisatie een duurzaam, sociaal en groen project realiseren op Goeree-Overflakkee? 

Geld dat overblijft in het Betrokkenenfonds komt twee jaar na afdracht beschikbaar voor het Transitiefonds. Vanaf september 2024 kunnen de eerste aanvragen voor een gift uit dit fonds worden gedaan. Het Transitiefonds is er voor stichtingen, verenigingen, woningbouwcoöperaties en maatschappelijke organisaties en is bestemd voor grotere projectvoorstellen. Voor projecten, die behoefte hebben aan financiering voor 1 jaar is maximaal 40.000 euro per project beschikbaar. Voor projecten, die financiering zoeken voor maximaal 3 jaar is er 120.000 euro. De bijdrage is maximaal 50% van de totale projectkosten.  

Heb jij een plan om Goeree-Overflakkee nog mooier en leefbaarder te maken? 

STUUR NU JOUW AANVRAAG VOOR HET BETROKKENFONDS IN
up