image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge


Bewoners en organisaties op Goeree-Overflakkee kunnen projecten indienen voor een bijdrage in de financiering. Projecten dienen duurzaam te zijn en moeten bijdragen aan een betere leefbaarheid op Goeree-Overflakkee.

Er zijn drie vormen van uitkering uit het fonds mogelijk.


BETROKKENENFONDS

image

Woon je of werk je in de directe omgeving van een windpark dat al 1 jaar operationeel is en is jouw duurzame, sociale plan bestemd voor een dorp binnen 3,5 kilometer van datzelfde windpark?

Dan kun je een beroep doen op projectondersteuning uit het betrokkenenfonds van Windfonds Goeree-Overflakkee. Particulieren (niet rechtspersonen) kunnen een projectvoorstel indienen voor een bijdrage van maximaal 500 euro. Verenigingen, stichtingen, dorpsraden en maatschappelijke organisaties komen in aanmerking voor maximaal 3.000 euro.

 Reglement Aanvraag Windfonds Goeree-Overflakkee

 Voorwaarden Betrokkenenfonds

naar het aanvraagformulier (nog niet beschikbaar als download, komt naar verwachting begin 2022)

 


TRANSITIE FONDS

image

Wil jouw organisatie een duurzaam, sociaal en groen project realiseren op Goeree-Overflakkee?

Wanneer de gelden uit het betrokkenenfonds niet zijn uitgegeven, dan komen deze in het transitiefonds. Alle inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen hier een beroep op doen, mits het gaat om grotere projectvoorstellen, die behoefte hebben aan financiering voor 1 jaar (max. 30.000 euro) of maximaal 3 jaar (120.000 euro).

>> naar de voorwaarden

>> naar het aanvraagformulier (nog niet beschikbaar als download, komt naar verwachting in 2022)

 


BEWONERS FONDS

image

Woon je binnen een straal van 1 kilometer van een van de betrokken windparken?

Dan kun je een beroep doen op jaarlijkse vergoeding uit het bewonersfonds van Windfonds Goeree-Overflakkee. De eigenaar van het windpark betaalt deze vergoeding rechtstreeks, en heeft daarover al contact met jou gehad. Het bewonersfonds is verbonden aan de woning, verkoop je je woning dan zal deze tegemoetkoming voor de nieuwe bewoners zijn. Woon je in een bedrijfswoning of op een bedrijventerrein? Dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding uit het omwonenden fonds.

>> bij vragen stuur ons een email 

Wil je op de hoogte worden gehouden als één van de windfondsen actief wordt? Meld je dan aan via deze button

OP DE HOOGTE BLIJVEN
up