image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Hier onder laten we u, ter inspiratie, een aantal projecten zien die in 2023 zijn gerealiseerd. Wellicht brengen wij u op een idee en zien we binnenkort uw aanvraag tegemoet.

Grenspaal Sommelsdijk/Zeeland

image

Tot 1805 was Sommelsdijk een enclave van Zeeland. Een onopvallende granieten grenspaal op de Dijk op de overgang tussen Sommelsdijk en Middelharnis herinnert aan die periode. Door deze grenspaal “in te pakken” in een doorzichtig omhulling (met informatie en verlichting) werd deze paal een niet te missen object als men wandelt over de Dijk.

Aangevraagd door de Dorpsraad Sommelsdijk; bedrag € 1.300

 

Vergroening schoolplein RGO College Middelharnis

image

Vergroening schoolplein RGO College Middelharnis (met o.a. het planten van een boom). In een eerdere fase waren er al de nodige tegels gewipt en een deel van het schoolplein al “vergroend”. Daarna kwamen er ideeën om een ander deel van het schoolplein te voorzien van een heuse tribune waarop de leerlingen bij mooi weer kunnen zitten. Met als sluitstuk een flinke boom die op de ontstane terp bij de ingebruikname van het plein werd gepland.

Aangevraagd door RGO Middelharnis; bedrag € 3.000

Vergroenen schoolplein van RC de Regenboog

image
Vergroenen schoolplein van RC de Regenboog in Ooltgensplaat. In een eerste fase van de vergroening van het schoolplein zijn 6 grote plantenbakken geplaatst, waarin door de leerlingen diverse soorten planten zijn gepoot.
In een volgende fase zullen de tegels van een flink deel van het plein worden gewipt, waardoor ruimte ontstaat om het plein nog meer te vergroenen.

Aangevraagd door De Regenboog, Ooltgensplaat; bedrag € 3.000

Transformatie Pictures at an Exhibition

image

Transformatie Schilderijententoonstelling. De Russische  componist Mussorgsky schreef naar aanleiding van zijn bezoek aan een schilderijententoonstelling het stuk “Pictures at an exibition”. Het StarkLinnemannQuartet afkomstig van Goeree-Overflakkee heeft van die compositie een Jazz uitvoering gemaakt en dit stuk op diverse locaties in Europa uitgevoerd. De transformatie die nu te zien was het Diekhuus in Middelharnis, is een project aangevraagd door de Kunststichting Goedereede. Dit project had als doel om de Jazz uitvoering door het StarkLinnemannQuartet, door diverse kunstenaars te laten omzetten (transformeren) in schilderijen, sculpturen of glaswerk. De resultaten van die omzetting werden tijdens de muziekuitvoering geprojecteerd op de wand achter de muzikanten. Van deze beelden is een kunstboek samengesteld dat in druk is verschenen. Al met al een heel bijzonder project, wat nog een vervolg moet krijgen……!

Aangevraagd door Kunststichting Goedereede; bedrag € 3.000

Romeinen op Goeree

image
De archeologisch vondsten versterken wat men al langere tijd vermoedt, dat er op ons eiland een fortificatie van de Romeinen heeft gestaan. Over de zoektocht en de recente vondsten (2022!) is in het Streekmuseum een expositie ingericht waar getoond wordt wat er is gevonden en verteld hoe oud en bijzonder deze vondsten zijn.Begin december gaf Annet van Leersum een lezing over deze vondsten en plaatste deze in de geschiedenis van de Romeinen in onze streken.

Aangevraagd door Streekmuseum Sommelsdijk; bedrag € 2.780

D'8Huiskamer project in Achthuizen

image

D’8Huiskamer project in Achthuizen. Op initiatief van de Dorpsraad in Achthuizen werd een al vele jaren ongebruikt pand geschikt gemaakt als ruimte voor het houden van bijeenkomsten om de (ver)binding tussen de inwoners in Achthuizen te stimuleren. Sinds september jl. wordt deze ruimte druk gebruikt, hetgeen in de praktijk bevestigt dat er aan een dergelijke ruimte een grote behoefte bestaat.

Aangevraagd door Dorpsraad Achthuizen; bedrag € 3.000

up